Domowa kiełbasa wędzona

Obiad
21.11.2018 19:28
Domowa kiełbasa wędzona

Następnie wyrobioną masą wypychamy jelita. 2. Kiełbasę wędzimy w wędzisku na średnim ogniu przez około 2,5 h drewnem owocowym (jabłoń), dębowym lub olchowym. 2. Kiełbasę wędzimy w wędzisku na średnim ogniu przez około 2,5 h drewnem owocowym (jabłoń), dębowym lub olchowym. Składniki: - 5 kg mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka) - 1,5 kg wieprzowego, tzw. trójki - 1 kg mięsa wołowego lub udźca z indyka - sól peklowa 1 opakowanie 50 g - sól kuchenna 100 g - pieprz czarny do smaku - 6 ząbków czosnku - ok. 10 m jelit 1. Mięso mielimy maszynką na grubych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.knurr.pl/2018/11/domowa-kiebasa-wedzona.html