Fale Dunaju

Ciasta
10.11.2018 10:24
Fale Dunaju

1. Żółtka utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym, następnie stopniowo dodawać masło (najlepiej pokroić wcześniej w kostkę). Masło pokroić na kawałki i utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodawać stopniowo ostudzony budyń. 6. Przygotować polewę: w rondelku zagotować 3 łyżki mleka/wody, dosypać cukier puder i rozpuścić. Następnie delikatnie wylać na nie ciasto ciemne i lekko powciskać kawałki jabłek. Nadal miksując, partiami dosypywać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolać 2 łyżki mleka. Do I części ciasta dodać 2/3 piany i 2 łyżki kakao, delikatnie wymieszać. 5. Przygotować masę budyniową: w połowie szklanki mleka rozpuścić budyń. Gdy margaryna się rozpuści, zdjąć rondelek z ognia i dodać przesiane przez sitko kakao.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.knurr.pl/2018/11/fale-dunaju.html