Zapraszam dziś na mielone z porem oraz boczkiem. 500 g mielonej łopatki 2 pory 100 g boczku w cienkich plastrach 1 czerstwa kajzerka 1 jajko 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego sól, pieprz Oczyszczone pory kroimy na półplasterki. Udostępnij Zapisz Kotlety mielone można na tyle sposobów urozmaicać, na ile tylko starczy nam pomysłów na dodatki. W rondelku lub na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i przesmażamy pory, aż do ich zeszklenia. Smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Do mięsa dodajemy również jajko oraz mieloną paprykę, przyprawę do mielonego i pory z boczkiem. Rumienimy na rozgrzanej, suchej patelni, po czym przekładamy do miski z porami.