Dlatego kiedy widzę, że z rana krząta się w kuchni to ani myślę mu przeszkadzać bo wychodzą z tego właśnie takie cudeńka jak na przykład ten puszysty omlet z grillowanymi warzywami. Choć powiem nieskromnie, że jego pomysły z użyciem bekonu też uwielbiam, takie jak jajka pieczone i sadzone w toście z pieczarkami oraz na smażoną fasolę zwalają z nóg! W trakcie smażenia energicznie przesuwamy patelnię po płytce w przód i w tył aby omlet się nie przypalił tylko swobodnie poruszał po patelni. Nie wiem co spowodowało tą przemianę, natomiast bardzo mi przypadło do gustu to, że w nie każdy weekend mam na śniadanie bekon 😉 Proponuje szybko nadrabiać i testować Maćkowe’ przepisy 😀 Magda Składniki na puszysty omlet /1 porcja/: 3 jajka 1 łyżka masła 1/3 malej cukinii 1/2 papryki czerwonej 1 łyżka oliwy sól Ale, żeby nie było, to nie jest jakiś tam zwykły omlet, bo robiony tą techniką opisaną w przepisie wychodzi nieziemsko puszysty! Następnie na druga patelnię przekładamy masło i czekamy aż zacznie się pienić, uważając aby się nie spaliło. Powiem Wam szczerze, że jeżeli chodzi o robienie śniadań, mąż mój bije mnie w tym na głowę!