Domowe rafaello Składniki: (bazowy przepis, ilość możecie zwiększyć w zależności od potrzeb, u mnie przeważnie x3) 200 g białej czekolady (u mnie belgijska w formie czekoladowych kropelek) 1,5 szklanki wiórków kokosowych + do obtoczenia 4 łyżki cukru pudru 100 g masła (miękkie) opcjonalnie migdały Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy np. w kąpieli wodnej, ale można też użyć mikrofali (zależy od czekolady). Wystarczy kilka domowych bułeczek, przekąsek i słodkości – u nas domowe rafaello (przepis poniżej), proste ciasto z jabłkami (przepis), beziki, bazyliowe bułeczki z frankfurterkami (przepis), drożdżowe rożki z kabanosem (przepis), owocowe sałatki, mieszanki orzechów, do tego napoje i kawa. Dziś dzielę się z Wami nie tylko pysznym przepisem, ale też pomysłem na zorganizowanie zimowej imprezy/spotkania z przyjaciółmi. Na początek znajdźcie odpowiednie schronisko – tam noclegi są albo darmowe, albo naprawdę tanie (tak jak w naszym wypadku). Kupicie tu najróżniejsze jednorazowe pojemniki do przechowywania żywności, kubki – na kawą, napoje, a nawet wersja z przykrywką, do których włożę nasze owocowe sałatki. dlatego warto wybrać się gdzieś w okolice gór i spędzić miło czas z przyjaciółmi. A teraz przepis na nasz numer jeden – jeśli chodzi o słodkości – podczas takich spotkań. I tu, jak się domyślacie, organizacja w większości spadła na mnie. Pełną ofertę producenta możecie zobaczyć na jego stronie: Ciasta również warto przygotować w jednorazowych foremkach, co ułatwi przewożenie. W dłoniach formujemy małe kulki (w środek można włożyć migdała).