Granola

Śniadania
18.11.2018 19:00
Granola

Składniki - szklanka płatków owsianych górskich - garść pestek dyni - garść pestek słonecznika - pół szklanki wiórków kokosowych - garść ulubionych orzechów, posiekanych wcześniej - łyżeczka cynamonu - pół łyżeczki imbiru - 2 łyżki miodu - 200 ml herbaty lub soku (uwaga z sokiem, bo granola może wyjść bardzo słodka) - garść rodzynek Przygotowanie Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni, a blachę wkładamy papierem do pieczenia. Po prostu granola, czyli alternatywa dla tych, którzy nie przepadają za owsianką lub musli w “zwykłej postaci. Podpieczone płatki owsiane z orzechami, cynamonem i miodem tworzą aromatyczny i bogaty w smaku dodatek do mleka, jogurtu lub twarożku. Następnie wlewamy herbatę, znowu mieszamy i rozkładamy równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, którą wkładamy do piekarnika. Granola Chrupiąca, orzechowa, idealna do jogurtu na pierwsze lub drugie śniadanie. Kiedy już nie jest bardzo gorąca, dodajemy do niej miód i mieszamy do rozpuszczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://analizasmaku.pl/granola/