SZYSZKI W WERSJI FIT

Magdalena
Desery
16.11.2018 1:11
SZYSZKI W WERSJI FIT

I tak powstały szyszki w wersji fit - zamiast krówek i masła zrobiłam masę z daktyli i pasty orzechowej, a ryż preparowany wymieszałam z kaszą jaglaną preparowaną. I tak powstały szyszki w wersji fit - zamiast krówek i masła zrobiłam masę z daktyli i pasty orzechowej, a ryż preparowany wymieszałam z kaszą jaglaną preparowaną. Ostatnio naszła mnie wielka ochota na te łakocie z dzieciństwa, ale że staram się ograniczać biały cukier w swojej diecie to zaczęłam szukać innej alternatywy... Ostatnio naszła mnie wielka ochota na te łakocie z dzieciństwa, ale że staram się ograniczać biały cukier w swojej diecie to zaczęłam szukać innej alternatywy... 😉 Składniki: - 400 g suszonych daktyli Radix-Bis - ok. 300 g pasty orzechowej Radix-Bis - ok. 50 g ryżu preparowanego - 70 g kaszy jaglanej preparowanej Radix-Bis Wykonanie: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około 15-20 min. Nie twardnieją jak szyszki z toffi - są miękkie, więc dzieci czy osoby starsze zjedzą je z przyjemnością Nie twardnieją jak szyszki z toffi - są miękkie, więc dzieci czy osoby starsze zjedzą je z przyjemnością Szyszki w wersji fit Szyszki z ryżu preparowanego to przysmak dzieciństwa. Z otrzymanej masy formujemy zwilżonymi dłońmi kulki (około 20 szt.) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/11/szyszki-w-wersji-fit.html