Składniki: - 2 piersi z kurczaka - 2 jajka - 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki - pół łyżeczki suszonej bazylii (u mnie mielona) - sól i świeżo mielony kolorowy pieprz - kilka łyżek mąki kukurydzianej - kilka łyżek razowej panierki do kurczaka AlePanierka - olej do smażenia Przygotowanie: Kotlety namoczone w jajku z przyprawami obtaczamy w panierce razowej lub mieszance panierki razowej z mąką kukurydzianą. Kotlety drobiowe w razowej i kukurydziano-razowej panierce Jak sprawić, by nasze tradycyjne kotlety drobiowe nabrały ciekawego smaku? Ja dziś polecam Wam kotlety drobiowe w dwóch panierkach: razowej i kukurydziano-razowej. Do jednego płaskiego talerza wbijamy jajka, dodajemy słodką czerwoną paprykę, bazylię i całość doprawiamy solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem (większa ilość). Do płaskiego talerza wsypujemy mąkę kukurydzianą i tyle samo panierki razowej, mieszamy. Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kotlety. Smażymy na oleju (u mnie mała ilość) z obu stron.