Składniki: - Ciasto: - 130 g mąki pszennej - 70 g mąki ziemniaczanej - 150 g cukru - 100 g masła - 70 g margaryny - 1 jajko - 2 żółtka - Masa jabłkowa: - 1,5 kg jabłek - 2 łyżki masła - 2 galaretki pomarańczowe lub cytrynowe - Krem stracciatella: - 0,5 l kremówki 30% - 250 serka mascarpone - 250 g jogurtu greckiego - 0,5 szkl cukru pudru - 100 g płatków czekoladowych - 5 łyżeczek żelatyny ale-raj - 1/3 szkl wody - Masę wyłożyć na ciasto gdy zacznie tężeć, w przeciwnym wypadku sok wsiąknie w ciasto i je rozmiękczy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C na około 25 minut i upiec na jasnozłoty kolor. Ciasto równomiernie rozłożyć w blaszce o wymiarach 20*30 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Dodatkowo: - 1 galaretka pomarańczowa Ciasto: Miękkie masło, margarynę i cukier utrzeć na puch. Dodać ubitą śmietanę i chwilę mieszać na wolnych obrotach do połączenia się składników. Przełożyć do garnka, dodać masło i smażyć na małym ogniu przez 3-4 minuty. Na końcu wsypać płatki czekoladowe i ponownie wymieszać tym razem szpatułką. Gdy zacznie tężeć wylać równomiernie na krem. Wymieszać dokładnie na najniższych obrotach miksera. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.