Ciasto 1/2 szklanki ciepłej wody 1/2 szklanki ciepłego mleka 500 g mąki 30 g świeżych drożdży 1/2 szklanki oleju 6 łyżek cukru 1 jajko Masa kokosowa 150 g roztopionego masła 3 łyżki brązowego cukru 3 czubate łyżki wiórków kokosowych Do roztopionego masła dodać cukier i wiórki. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na bułki drożdżowe, mleczne, z serem, czekoladą, a nawet o smaku pizzy. Lukier 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki mleka Wszystko dokładnie wymieszać Do miski wlać ciepłą wodę, rozkruszyć drożdże i dokładnie wymieszać. Pokroić na kawałki o grubości około 2cm i układać na blaszce wyłożonej papierem. Polecam bułki odrywane róże norweskie bułeczki skoleboller najsmaczniejsze jagodzianki słodkie bułki z serem i ananasem Odstawić bułki do wyrośnięcia na około 10 minut po czym każdą posmarować żółtkiem.