Ciasto jogurtowo-truskawkowe – Styropian

Karol
Ciasta
10.11.2018 12:02
Ciasto jogurtowo-truskawkowe – Styropian

Potrzebne składniki Ciasto: 3 szklanki mąki 1/2 szklani cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna do pieczenia szczypta soli Masa jogurtowa: 4 duże (po 400 ml jogurty truskawkowe) 1/2 szklanki cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 200 g wiórków kokosowych 5 białek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder do posypania Sposób wykonania Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka i szczyptę soli. Ciato jogurtowo-truskawkowe - Styropian wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Cukru jest mniej trochę niż w popularnych przepisach w internecie i dlatego posypałem go cukrem pudrem po wierzchu, wtedy jest w sam raz słodki. Dzielimy na pół i jedną część wykładamy na blaszkę (35x25 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Tak, od dziś zaopatrujemy się w desery w marketach budowlanych i robimy ciasto styropian. W ogóle nie przypomina w smaku styropianu ze ścian. Ubijamy pianę z białek dodając pod koniec porcjami cukier. Dodajemy cukier i pokrojoną na kawałki margarynę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/ciasto-jogurtowo-truskawkowe-styropian/