Surówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką

Magdalena
Sałatki
10.11.2018 12:29
Surówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką

Składniki: - pół główki czerwonej kapusty (lub ciut więcej) - 2 marchewki - pęczek szczypiorku - około 3 łyżki majonezu - 1 łyżeczka soku z cytryny - sól i pieprz Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy. U nas najczęściej w towarzystwie kotletów z piersi z kurczaka lub naszych ulubionych pulpecików w sosie pomidorowym (przepis znajdziecie tutaj). Następnie do naszej czerwonej kapusty dodajemy starte (obrane) marchewki, drobno posiekany szczypiorek (cały pęczek) i majonez (najpierw mniejszą ilość). Surówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką Pyszna, prosta w przygotowaniu surówka do drugiego dania. Surówkę najlepiej włożyć jeszcze na parę minut do lodówki, aby wszystkie smaki przeszły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/surowka-z-czerwonej-kapusty-ze-szczypiorkiem-i-marchewka/