Składniki podwójna pierś kurczaka pół szklanki mąki pół szklanki bułki tartej jajko sól Wykonanie mięso myjemy i kroimy na kawałki (tak by powstały nuggetsy) na jeden talerz wysypujemy mąkę na drugi – wybijamy jajko i roztrzepujemy widelcem, doprawiamy szczyptą soli na trzeci – wysypujemy bułkę tartą kawałki kurczaka solimy (możemy dodać ulubione zioła lub przyprawy), obtaczamy po kolei: w mące, jajku i bułce tartej nuggetsy pieczemy w piekarniku w temp. 180% do uzyskania złotego koloru, lub smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor Wystarczy obok nuggetsów postawić wykałaczki, by każdy sobie mógł złapać na raz i jakiś sos do maczania. Pewnie nie raz dzieci wyciągają Was do McDonald-a, czy KFC na frytki i chrupiące kurczaczki. Możecie więc czasem ucieszyć swoje maluchy i zrobić im nuggetsy z piersi kurczaka w domu.