Składniki (1 porcja): 1 puszka pomidorów 1/2 cebuli 1/2 plastra selera korzeniowego 1/2 pietruszki sól himalajska, pieprz do podania: 1 łyżeczka oleju rzepakowego, kromka żytniego chleba, ew. świeża bazylia Warzywa pokroić w mniejsze kawałki, włożyć do garnuszka i zalać do połowy wodą. Bardzo podoba mi się, że przepisy zostały skomponowane w 4-tygodniowe menu z dokładnym oznaczeniem wartości energetycznej, ilości białka, tłuszczu, przyswajalnych węglowodanów oraz błonnika w każdym posiłku. Osobiście uważam ją za bardzo wartościową pozycję i nie spodziewałam się, że aż tyle osób zmaga się z tym problemem. Doradza jak czytać etykiety, która aktywność fizyczna jest najbardziej wskazana oraz jak odpowiednio łączyć produkty spożywcze tworząc zdrowe posiłki, tak aby zneutralizować objawy i zatrzymać postępującą insulinooporność. Codziennie czeka na nas receptura na pierwsze i drugie śniadanie, obiad, podwieczorek oraz kolację. Autorka w sposób rzeczowy i kompetentny przekazuje wiedzę na temat przyczyn rozwoju insulinooporności, jej diagnostyki i leczenia. Mimo to warto po nią sięgnąć, nawet jeśli ten problem Was nie dotyczy, ale interesuje Was zdrowy styl życia i prawidłowe odżywianie, pamiętając, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Krem z pomidorów to pyszna propozycja na obiad lub lekką kolację. Przepisy są szybkie do przygotowania i nie zawierają na liście składników trudno dostępnych pozycji.