Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis

Milena
Obiad
17.06.2020 13:51
Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis

Składniki na kotlety mielone z indyka (około 6 sztuk): 400 g mięsa mielonego z indyka np. z udźca 200 g cebuli (2 średnie sztuki) bułka pszenna jajko łyżka śmietany 18% sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia Przygotowanie Bułkę zalewamy wodą i odstawiamy do namoczenia na 10 minut. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem. Mięso mielimy na drobnych oczkach maszynki razem z cebulą i odciśniętą z wody bułką. Kotlety mielone z indyka z dużą ilością podsmażonej cebulki są pyszne, delikatne, mięciutkie i soczyste. Smażymy na średnim ogniu przez około 7-8 minut z obu stron, aż nabiorą złotego koloru. A jeśli zostaną wam kotlety z obiadu, to zimne można pokroić w plastry i dodać na kanapki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2020/06/kotlety-mielone-z-indyka/