Ciasto: - 3 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru - 3 żółtka - 15 dag masła - 2 łyżki kwaśnej śmietany - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Zarobić kruche ciasto i podzielić na dwie części. Masa serowa: - 1 kg zmielonego sera - 6 jajek - 25 dag masła - 20 dag cukru pudru - 1 budyń śmietankowy bez cukru - cukier waniliowy - 5 - 6 jabłek Piana : - 3 białka - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubić z cukrem,dodać mąkę ziemniaczaną. Na samą górę zetrzeć na tarce o dużych oczkach drugą część zamrożonego ciasta.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2018/11/sernik-z-jabkami.html