Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: - 3 większe filety z kurczaka - 250 g kaszy kuskus - suszone pomidory w oleju z ziołami - 1,5 szklanki żurawiny - świeże listki mięty - oregano - bazylia - słodka papryka - sól - pieprz - olej do smażenia 1. Filety z kurczaka przekrawamy w poziomie na pół, żeby wyszły nam z jednego fileta dwa cieńsze. 3. Na talerze dajemy nasz kuskus z dodatkami i na niego układamy usmażone filety z kurczaka :-) Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy filety. 2. Kuskus według przepisu na opakowaniu zalewamy wodą, jak nam napęcznieje przekładamy do większej miski dodajemy pokrojone w paski pomidory, żurawinę i listki świeżej mięty. Tym razem kurczak w ziołach i papryce podsmażony na patelni grillowej, do tego kuskus z suszonym pomidorem, żurawiną i miętą.