Składniki: 1 łyżka oleju roślinnego 500 g mniejszych pieczarek w całości, lub pokrojonych jeśli masz większe sól i pieprz ¼ szklanki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę świeża posiekana natka pietruszki do podania Przygotowanie: Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, dodaj olej i pieczarki, dopraw solą i pieprzem i smaż przez 1-2 minuty, aż lekko zmiękną i delikatnie się zarumienią. Robi się je dosłownie w kilkanaście minut, a komponują się świetnie z każdym daniem głównym. Dziś przedstawiam pomysł na cudowny dodatek do każdego dania głównego – pieczarki w glazurze miodowo-balsamicznej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://karmelowy.pl/pieczarki-w-glazurze-miodowo-balsamicznej-honey-balsamic-mushrooms/