SPAGHETTI AGLIO OLIO

Magdalena
Makarony
25.10.2018 22:57
SPAGHETTI AGLIO OLIO

Jest tak dobre, że na jednym talerzu się nie skończy 😉 Nie zawsze więcej znaczy lepiej, aby się o tym przekonać trzeba koniecznie spróbować! Składniki: ok. 250 g makaronu spaghetti 3 duże ząbki czosnku 1 ostra papryczka chili 4-5 łyżek oliwy pęczek natki pietruszki sól parmezan do posypania (opcjonalnie) Wykonanie: Klasyczne włoskie danie z makaronem - spaghetti aglio olio to nic innego jak makaron z oliwą z oliwek, czosnkiem, papryczką chili oraz zieloną pietruszką. To idealna propozycja, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na stanie w kuchni lub gdy lodówka świeci pustkami. Smażymy kilka minut na małym ogniu, aby aromat czosnku oraz chili przeszedł do oliwy, co chwilę mieszając. Makaron spaghetti gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Papryczkę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy nasiona. Gotowy makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię do czosnku i papryki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/10/spaghetti-aglio-olio.html