Zupa dyniowo-czosnkowa z kremem buraczkowym

Dorota
Zupy
22.10.2018 22:47
Zupa dyniowo-czosnkowa z kremem buraczkowym

Na zupę (2 porcje) 1 czerwona cebula, obrana i przekrojona na pół 1 mała główka czosnku + 2 ząbki 1 mała dynia Hokkaido, usunięte pestki, pokrojona w kostkę 2 cm obranego kłącza imbiru 1 szkl bulionu 3/4 szkl mleka 1 łyżka czarnuszki sól, pieprz Na krem buraczkowy 1/2 średniego burak, upieczony wcześniej do miękkości 1 ząbek czosnku 2 łyżki jogurtu greckiego Sól, pieprz, czarnuszka Na posypkę ½ szkl ziaren słonecznika Po ½ łyżeczki: papryki wędzonej, papryki słodkiej, soli, pieprzu 1 białko albo ½ szklanka aquafaby (woda po ciecierzycy) Przeplatająca się pomarańcz z fioletem buraczka będą ozdobą każdego stołu, a pieczony czosnek i cebula oraz spora ilość czarnuszki sprawiają, że krem jest obłędnie pyszny i ma tę moc!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://flymetothespoon.com/pl/zupa-dyniowo-czosnkowa-kremem-buraczkowym/