BANANOWE BUŁECZKI ŚNIADANIOWE

Magdalena
Śniadania
22.10.2018 18:56
BANANOWE BUŁECZKI ŚNIADANIOWE

Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej razowej - 4 łyżki otrębów żytnich lub owsianych - 4 łyżki płatków owsianych górskich - 1 łyżeczka cukru trzcinowego/kokosowego - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka cynamonu - 2-3 banany - 400 ml maślanki lub kefiru - szczypta kardamonu - szczypta soli Banany obieramy, kroimy w plasterki, wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem lub blendujemy na papkę. Bananowe bułeczki śniadaniowe Pełnoziarniste bułeczki śniadaniowe z dodatkiem płatków owsianych oraz otrębów, w wersji delikatnie słodkiej...bez drożdży i wyrabiania, za to na maślance, z dodatkiem bananów i cudnie pachnące cynamonem. Rada: Bułeczki możemy wykonać również w wersji wytrawnej - nie dodajemy wówczas bananów, cynamonu oraz kardamonu, a ilość soli zwiększamy do 1 płaskiej łyżeczki. Rada: Bułeczki możemy wykonać również w wersji wytrawnej - nie dodajemy wówczas bananów, cynamonu oraz kardamonu, a ilość soli zwiększamy do 1 płaskiej łyżeczki. Dodajemy mąkę pszenną razową, otręby żytnie lub owsiane, płatki owsiane, cukier, cynamon, sodę oczyszczoną oraz szczyptę soli i kardamonu. Dodajemy mąkę pszenną razową, otręby żytnie lub owsiane, płatki owsiane, cukier, cynamon, sodę oczyszczoną oraz szczyptę soli i kardamonu. Zdrowa propozycja na słodkie śniadanko... Składniki: Wykonanie: Banany obieramy, kroimy w plasterki, wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem lub blendujemy na papkę. Pieczemy w temp. 200 stopni z termoobiegiem lub 220 stopni bez termoobiegu przez 20-25 min. Pieczemy w temp. 200 stopni z termoobiegiem lub 220 stopni bez termoobiegu przez 20-25 min. Bez wyrabiania, bez czekania i bez miksera! Takie bułeczki zdążymy upiec nawet rano przed pracą i jeszcze ciepłe zabrać ze sobą na wynos.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/10/bananowe-buleczki-sniadaniowe.html