Składniki: 250g miękkiego twarogu półtłustego,1 jajko (duże), 2-3 łyżki ksylitolu lub cukru trzcinowego, 1 łyżka nasion chia, 30g otrębów pszennych, 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej. Lekko ostudzony płat posmarować masłem orzechowym, na wierzch ułożyć banany pokrojone w cienkie plasterki, zawinąć roladę i pokroić na około 3-4cm kawałki. Mokrymi dłońmi lub mokrą łyżka równomiernie rozprowadzić masę po całej macie, zostawiając około 1cm odstępy przy brzegach. Masę przełożyć na blachę wyścieloną matą silikonową (lub papierem do pieczenia, papier należy posmarować olejem). Dodatkowo 3-4 łyżki masła orzechowego (u mnie swojskie z orzeszków ziemnych), 2 banany.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-fit/rolada-twarogowa-bez-maki/