Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej duża cebula 2 łyki musztardy (yellow mustard ewentualnie dijon) 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki brązowego cukru czubata łyżeczka soli łyżeczka świeżo mielonego pieprzu łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego chilli - Piekarnik nastawić na 140 stopni C. - W małej miseczce wymieszać wszystkie przyprawy. Mięso po upieczeniu staje się miękkie i soczyste, przy pomocy dwóch widelców rozrywa się je na kawałki i podaje np. w formie kanapek z ulubionymi sosami i dodatkami. - Piec 4 godziny, po tym czasie przełożyć mięso do innego naczynia i rozdzielić (poszarpać) widelcem na małe kawałki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/10/szaprana-wieprzowina-pulled-pork.html