Wyśmienite ciasto jak popularny batonik Milky way z puszystym kakaowym biszkoptem, mlecznym kremem i czekoladową polewą 7 jajek 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 200 g masła 1 cukier waniliowy 2 szklanki mleka w proszku 50 g masła 2 łyżki mleka 5 łyżek cukru 4 łyżki kakao starta gorzka czekolada Białka ubijamy na sztywną pianę. Masło dokładnie miksujemy i dodajemy na przemian małymi porcjami po łyżce mleko i mleko w proszku. W rondelku rozpuszczamy masło, mleko, cukier oraz kakao i polewamy ciasto. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i całość mieszamy. Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym oraz studzimy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 min. w 180 st.