Ryba w chrupiącej panierce. Przepis krok po kroku.

Bogumiła
Obiad
11.10.2018 10:43
Ryba w chrupiącej panierce. Przepis krok po kroku.

Po więcej przepisów na dania z rybą w roli głównej zapraszam >> TUTAJ << Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook Składniki: 400 g filetów z ryby np. dorsz 330 ml zimnego jasnego piwa 250 g mąki pszennej+ odrobina do obtoczenia filetów 3 kopiate łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz olej do głębokiego smażenia np. rzepakowy Przygotowanie: Krok 1: Po pierwsze rybę dopraw solą i pieprzem. Ryba w chrupiącej panierce Uwielbiam ryby pod każdą postacią, czasami z piekarnika, czasami w sosie. Danie imprezowe Ryba w chrupiącej panierce kapitalnie smakuje się na piątkowy obiad. Ryba w chrupiącej panierce z tego przepisu, krok po kroku to gwarancja sukcesu. Pięknie pokrywa białe filety z ryby i otacza mięso w chrupiącej skorupce. Jeśli jednak szukasz idealnej złocistej, aromatycznej, najlepsza jest ryba w chrupiącej panierce. Rybę obtocz w mące, zanurz w cieście. Krok 2: Po drugie w misce wymieszaj piwo, mąkę pszenną i proszek do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/ryba-w-chrupiacej-panierce/