Truskawki w czekoladzie

Krzysztof
Przepisy
02.06.2014 11:08
Truskawki w czekoladzie

Przepis

Składniki:

500 g truskawek

1 tabliczka mlecznej czekolady

1 tabliczka miętowej czekolady

skórka z 1/2 cytryny

3 łyżki likieru pomarańczowego

6 łyżek mleka

1/2 szklanki kokosu

1. Czekoladę dzielimy na kostki, dodajemy likier pomarańczowy, skórkę cytrynową i mleko. Wszystko roztapiamy w kąpieli wodnej (miska z czekoladą nie może dotykać wody, inaczej czekolada się przypali).

2. Umyte i osuszone truskawki maczamy w czekoladzie, a część z nich także w kokosie. Truskawki układamy płasko na tacce i chłodzimy w lodówce ok 1 godz.

Jeżeli truskawki będą wilgotne, czekolada będzie po nich spływać.