Składniki na kruche ciasto (forma do tarty o średnicy 28 cm): 250 g masła 125 g cukru pudru 375 g mąki pszennej 3 duże żółtka Zimne masło posiekać z mąką, dodać cukier puder i żółtka. Pozostałe składniki: 1/2 puszki masy kajmakowej/krówkowej (230 g) 500 g malin (mogą być mrożone) 500 ml śmietanki kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 1 pełna łyżeczka żelatyny + 1/8 szklanki wrzątku (można pominąć lub zastąpić fixem) ok. 60 g gorzkiej czekolady Mrożone maliny rozmrozić. Nie jest łatwo pokonać mnie w deserowym starciu, ale w tym przypadku nawet jak dla mnie dwa kawałeczki wystarczyły… ; ) Polecam!!! Na pewno każdy z Was słyszał o banoffee pie, ale ze względu na to, że A. nie lubi bananów zastąpiłyśmy je malinami. Na ostudzone ciasto wyłożyć masę kajmakową, na to przełożyć maliny (używając mrożonych muszą być one dokładnie odsączone) . Żałuję, że moja Siostra jest taka zapracowana, bo po pierwsze za rzadko mnie odwiedza (!), a po drugie jej wizyty w kuchni zawsze kończą się sukcesem ; ) Po tym czasie rozwałkować na wielkość odrobinę większą niż średnica formy i przełożyć do niej ciasto.