Domowa nutella to właśnie taki mój zamiennik i choć w dzieciństwie zajadałam się nią w niebotycznych ilościach dopiero jak dorosłam i wzrosła świadomość co do spożywanych posiłków to dopiero wtedy zorientowałam się co jest na rzeczy. Ja oczywiście doskonale rozumiem fakt, że skoro się je, to również się tyje, ale dlaczego to wszystko idzie w uda i dupkę a nie np. w cycki? Domowa nutella, składniki: 2 szklanki orzechów laskowych 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka soli 2 łyżki syropu z agawy 1/3 szklanki oleju kokosowego 1 łyżka brązowego cukru Ta domowa nutella idealnie się sprawdzi na kanapkę, tosta lub na przykład jako dip do owoców – i to jest chyba właśnie moja ulubiona wersja jej jedzenia. Zajada się nią także mój przedszkolak, największy mój kulinarny krytyk, także z czystym sumieniem mogę ją Wam polecić. No niestety nad wszystkim nie da się zapanować ale mam sposób dzięki któremu tego wszystkiego idzie znacznie mniej! A jeszcze lepiej, gdy przygotowujemy je sami w domu, bo tylko wtedy mamy 100% pewności co do zawartości takich łakoci.