Składniki: – 4,5 szklanki mąki pszennej – 2 płaskie łyżeczki soli – ¾ łyżeczki drożdży instant lub 25 g świeżych – ok. 2 szklanki ciepłej wody – 2 łyżki oliwy Przygotowanie: W misce wymieszaj łyżką mąkę z drożdżami, solą, oliwą i wodą. Z tego przepisu wychodzi jeden duży chleb rodzinny lub dwa małe chlebki o długości ok. 20 cm i szerokości ok.15 cm. Przedstawiam przepis na bardzo prosty przepis na klasyczny chleb z mąki pszennej z fajną chrupiącą skórką. Ciasto przełóż na dokładnie obsypaną mąką lnianą ściereczkę, uformuj, a następnie przełóż do gorącej formy lub garnka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/klasyczny-chleb-z-chrupiaca-skorka/