Z wykonaniem miałam małe problemy, bo Hania moja córeczka na sam widok jakiegokolwiek miksera, malaksera, czy robota kuchennego płacze (nie wiem jaka jest zależność, bo gdy słyszy piłę łańcuchową,kiedy ojciec tnie drzewo, tonie płacze) , ale przekupiłam ją kremem i dałyśmy radę:))) Na kwadratową tortownicę 24x24cm Na kruche ciasto: 2 szklanki mąki (250ml) 125g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 całe jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat migdałowy Na galaretkę: 800 g śliwek węgierek 2 łyżki cukru 1 szklanka wody 30 g żelatyny Na krem: 600 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu Na kruche ciasto: 2 szklanki mąki (250ml) 125g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 całe jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat migdałowy Na galaretkę: 800 g śliwek węgierek 2 łyżki cukru 1 szklanka wody 30 g żelatyny Na krem: 600 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu