Bezglutenowe ciasto bananowe z malinami i kokosem

Desery

25.09.2018 10:59

Bezglutenowe ciasto bananowe z malinami i kokosem

A jeśli chcecie wypróbować inne ciasta z malinami, bardzo polecam przepyszny sernik na spodzie brownie 🙂 Bezglutenowe ciasto bananowe z malinami i kokosem foremka 25 x 20 cm 90 g mąki z amarantusa 90 g mąki kukurydzianej 2 jajka 2 banany (175 g po obraniu) 3 łyżki ksylitolu 2 łyżki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki poppingu z amarantusa szczypta soli 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego na wierzch: maliny świeże lub mrożone Jajka ubić ze szczyptą soli i ksylitolem, dodać olej. Bezglutenowe ciasto bananowe z malinami i kokosem powstało też z wykorzystaniem dojrzałych bananów, których miałam trochę za dużo i pełnią rolę dodatkowego słodzika 🙂 Lekko kwaśne maliny w tym zdrowym przepisie przełamują słodycz bezglutenowego ciasta (wykorzystałam mąkę z amarantusa i kukurydzianą) i wpasowały się naprawdę nieźle w całość. Bezglutenowe ciasto bananowe z malinami i kokosem Maliny chyba w tym roku oszalały i prawie codziennie mogę zrywać dojrzałe owoce ze swoich krzaczków, więc skusiłam się też na zrobienie nowego ciasta.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fitkot.pl/2018/08/bezglutenowe-ciasto-bananowe-z-malinami-i-kokosem.html