Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Milena

Zupy

22.09.2018 14:49

Zupa meksykańska z mięsem mielonym

szklanka bulionu garść sera żółtego do posypania (opcjonalnie) pieprz czarny, sól, papryka ostra, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie natka pietruszki Przygotowanie Papryki przekrawamy na pół, wydrążamy nasiona, układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym, skórką do góry. Składniki na zupę meksykańską: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam wieprzowe, ale może być również wołowe lub mieszane) puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli spora cebula 700 g passaty pomidorowej lub domowego przecieru 2 ząbki czosnku dwie papryki (dałam czerwoną i żółtą) Można ją przygotować w wersji na ostro: wtedy dodajemy więcej ostrej papryki, albo łagodnej jeśli nie lubimy ostrych smaków – papryki dodajemy wtedy tylko odrobinę. Można ją przygotować dzień wcześniej, a potem tylko odgrzać, lub zapiec w piekarniku w kokilkach z serem żółtym. Zupa jest idealnym daniem na szybki obiad, a także na imprezę. Zupa meksykańska z mięsem mielonym, pieczoną papryką i fasolą czerwoną jest przepyszna – aromatyczna, mocno pomidorowa, gęsta i sycąca. Oba składniki smażymy na oleju wraz z mięsem mielonym. Zobacz inne przepisy na rozgrzewające jesienne zupy: Prosta Zalewajka Z Ziemniakami Rozgrzewająca Zupa Gulaszowa

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2018/09/zupa-meksykanska-z-miesem-mielonym/