Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego * 250 g cukru 4 białka (z dużych jajek wielkości L) 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego (używamy sam proszek, nie gotujemy : ) 200 ml śmietanki kremówki 8-10 sztuk ciastek Oreo Składniki na spód (tortownica o średnicy 22 cm): 150 g ciasteczek Oreo lub odpowiedników 30 g masła Ciastka zmiksować w całości, dodać roztopione masło i dokładnie wymieszać. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez 5 minut, po tym czasie zmniejszyć temp. do 130 C i piec kolejne 90 minut, a następnie studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pieczony sernik oreo dla wszystkich miłośników czarno-białych ciasteczek : ) Bardzo prosty do przygotowania, delikatny, lekki i przyjemnie kremowy, dzięki niskiej temperaturze pieczenia. Dodatkowo: kilka sztuk ciastek Oreo do dekoracji *Twaróg powinien być zmielony co najmniej 3 razy, tak aby był gładki. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem i oprószyć mąką.