Sposób wykonania: - puszka czerwonej fasoli- puszka krojonych pomidorów- 300 g mięsa mielonego wieprzowego- mały kubeczek jogurtu naturalnego- 100 g kaszy bulgur- 2 ząbki czosnku- 1 cebula szalotka- 1 papryczka chili- łyżeczka cukru brązowego- łyżeczka oregano- 2 łyżki kawy mielonej- sól i pieprz do smaku1) Chili con carne najczęściej serwuje się z ryżem, jednak ja chciałam zaproponować Wam wersję z kaszą bulgur, która naprawdę świetnie komponuje się z tym daniem. Chili con carne to danie kuchni amerykańskiej, którego korzenie wywodzą się z Meksyku. Kaszę bulgur wsypać do miski i zalać 200 ml wrzącej wody, przyprawić solą oraz pieprzem i przykryć talerzykiem2) Wyłożyć chili do misek, na wierzch wsypać odcedzoną kaszę bulgur, a całość polać jogurtem Potrawa jest pyszna, szybka i łatwa do zrobienia, łączy więc wszystko co cenię w dobrej kuchni :) Jego podstawą jest mielone mięso, czerwona fasola, krojone pomidory i ostra papryczka chili.