Potrzebujemy: - 50 dag mięsa mielonego (najlepiej z łopatki wieprzowej) - pikle z ogórków - 1 jajko - 1 mała czerstwa bułka - 1 szklanka mleka - 1 cebula - sól - pieprz - 2 ząbki czosnku - 4 pomidory - odrobina cukru Bułkę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do mielonego mięsa. Potem zdejmujemy folię i nasze kulki zalewamy sosem pomidorowym (zmielone pomidory, sól, pieprz, bazylia, odrobina cukru). Następnie mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy pod folią aluminiową przez 30 minut. Nadziewane mięso mielone jest doskonale jako drugie danie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2018/09/zapiekane-pulpety-z-piklami.html