Pasta z awokado i szpinaku

Anna
Śniadania
12.09.2018 10:42
Pasta z awokado i szpinaku

15 minut Składniki na pastę z awokado i szpinaku: dojrzałe awokado 2 garści świeżego szpinaku 2 łyżki pestek słonecznika 1 - 2 ząbki czosnku łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin pieprz i sól do smaku Pasta z awokado i szpinaku jest nieco gęstsza od zwykłego pesto i świetnie się rozsmarowuje na pieczywie. Pasta będzie smaczna tylko, jeśli zrobimy ją z dojrzałego awokado i świeżego szpinaku. Następnie dodać wyjęte ze skórki awokado, sok z cytryny, oliwę i rozdrabniać, aż otrzymamy odpowiadającą nam strukturę gęstej pasty. Doskonale również smakuje podane w formie pesto z makaronem na obiad. Rewelacyjnie również smakuje podana na ciepło z makaronem w porze obiadu. Podawać z pieczywem lub z ugotowanym jeszcze ciepłym makaronem. Zdrowa i bardzo smaczna pasta z awokado i szpinaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchcikgotuje.pl/2018/09/pasta-z-awokado-i-szpinaku.html