2 łyżki naszej masy, dodajemy do ostudzonej żelatyny, mieszamy dokładnie i całość dodajemy do reszty miksujemy, żeby nam się ładnie połączyła z masą (jak dodamy w taki sposób, to nie powinny zrobić nam się grudki, u mnie wyszło oki). W drugiej misie miksujemy serek mascarpone z cukrem pudrem, jak ładnie nam się połączy dodajemy do śmietany i miksujemy na niskich obrotach, żeby składniki się połączyły. Polecam i życzę miłego piątku :-) Tortownica 20 cm Składniki masa: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 15 zblendowanych na mus truskawek 3 łyżki cukru pudru 100 ml przegotowane ciepłej (nie gorącej) wody 3 łyżki żelatyny Jak wcześniej przygotowane galaretki zaczną nam tężeć to wyjmujemy nasz torcik z lodówki, układamy na wierzchu truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. 3. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jak się nam ładnie rozpuści, to zdejmujemy z rondelka i studzimy. Dodatkowo: biszkopty okrągłe 2 galaretki truskawkowe truskawki na wierzch torcika 1. Na spód tortownicy układamy biszkopty. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i pozostawiamy do napęcznienia. Torcik wkładamy z powrotem do lodówki i zostawiamy najlepiej na całą noc.