Cukinia po meksykańsku na zimę

Wiesław
Przetwory
04.09.2018 19:30
Cukinia po meksykańsku na zimę

Pikantne cukinia w wersji po meksykańsku, znakomicie sprawdzi się jako dodatek do sałatek, grilla czy obiadu 2 kg cukinii 1 główka czosnku 1 łyżka soli 1 łyżeczka zmielonej papryczki chilli 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 pomidory 250 g cukru 3/4 szklanki octu 10% 5 łyżek oleju Cukinię myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w słupki. Cukinię, czosnek, sól, chilli oraz paprykę słodką mieszamy i odstawiamy na około 2 godziny. Następnie pomidora obieramy ze skórki, blendujemy oraz zagotowujemy z cukrem i octem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obzarciuch.pl/2018/09/cukinia-po-meksykansku-na-zime.html