Polędwiczki wieprzowe pieczone w ziołach wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 500 g polędwicy wieprzowej 2 ząbki czosnku 4 łyżki octu balsamicznego ciemnego 1 łyżeczka miodu 1 łyżka papryki wędzonej 1 łyżka tymianku 1 łyżka oregano 1 łyżka majeranku 3 łyżki oliwy sól (pieprz) Łącznie: 1 godz. 15 min. Ilość porcji 4 osoby Kalorii na 100g 400 5 from 1 vote Ja polędwiczki kroję na mniejsze, kilku centymetrowe kawałki, jednak możecie marynować całe i pokroić w plastry na talerzu. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Uwielbiam polędwiczki wieprzowe pieczone w ziołach z dodatkiem octu balsamicznego i nutą miodu. Mięso maczamy w marynacie, dokładnie je oblepiając i wstawiamy na noc do lodówki. W połowie pieczenia obracamy i co jakiś czas możemy podlać powstałym sosem z dna naczynia.