Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Gulasz wieprzowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 1 kg szynki lub łopatki wieprzowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 250 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 liście laurowe 4 ziela angielskie sól, pieprz (do smaku) 1 kieliszek białego wina 2 łyżeczki mąki olej Na koniec całość zaprawiam mąką zmieszaną z odrobiną wody i gotuję jeszcze 5 minut. Cebulę pokroiłem drobno i podsmażyłem na oleju z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, do zeszklenia cebuli. Dodałem do cebuli mięso i obsmażyłem często mieszając, tak by się zamknęło z każdej strony. mmmm, cudeńko na talerzu na wiosnę. Najbardziej lubię własnie mięso duszone w sosie własnym, jak ja to nazywam. Z przyprawami, z bulionem i odrobiną pomidorów. Sposób wykonania Mięso pokroiłem w kostkę, oczywiście wcześniej umyłem i osuszyłem i powycinałem niejadalne części. Przełożyłem całość do garnka, dodałem przyprawy i zalałem wszystko bulionem tak by przykryło całe mięso.