Składniki: 4 jajka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory pół czerwonej papryki 2 garści świeżego szpinaku 100 g sera feta 1/4 łyżeczki mielonego kuminu 1/4 łyżeczki mielonej kolendry pół pęczka szczypiorku sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) Na patelni podsmażamy cebulę z rozdrobnionym czosnkiem i papryką, pod koniec smażenia dodajemy kumin i kolendrę, mieszamy. Podobne przepisy: Szakszuka z pieczoną papryką i bakłażanem Szakszuka z fasolą i chorizo Szakszuka Zielona szakszuka W czterech miejscach na patelni robimy wgłębienia, do których wbijamy jajka. Całość doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką i smażymy tak długo, aż jajka się zetną.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/szakszuka-z-feta-i-szpinakiem/