Składniki: - 1kg twarogu sernikowego z wiaderka - 200g masła ( roztopionego ) - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru - 4 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: - Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190st., a dno tortownicy o średnicy 24cm, wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy łyżką w dużej misce, tylko do połączenia się całości w jednolitą masę, nie dłużej. - Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik do całkowitego ostygnięcia, po czym chłodzimy w lodówce przez minimum 2 godziny. Wszystkie składniki mieszamy łyżką, a później pozostaje już tylko doglądanie sernika w piekarniku :) Dzisiejszy przepis to kolejny już na blogu sernik mieszany łyżką .
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.niepieprz.pl/latwy-sernik-pieczony-bez-spodu/