Łosoś Teriyaki

Obiad
20.08.2018 17:18
Łosoś Teriyaki

Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – pad thai z kurczakiem – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami – makaron z pulpecikami – Pieczony łosoś ŁOSOŚ TERIYAKI Przygotowanie: 35 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 2 średniej wielkości filety z łososia – 3-4 łyżki sosu teriyaki (polecam Blue Dragon) – 100-150 g makaronu ryżowego lub chow mein – 1 zielona papryka – 1 czerwona papryka – 2 cebule dymki ze szczypiorem – 5 łyżek octu ryżowego – 2 łyżki oleju sezamowego – 1 łyżka soku z limonki – 1 ząbek czosnku – 1/2 cm imbiru startego – 2 łyżki miodu – prażony sezam do podania Przygotowanie: Deska Gąska Ala – małaProdukt w promocji Pyszne dania z ryb: – kotlety rybne łosoś w sosie chrzanowym - Łososia usmaż z z obu stron, około 4 minuty z każdej strony. - W tym czasie przygotuj sos z octu ryżowego, oleju sezamowego, soku z limonki, czosnku, imbiru i miodu. - W tym czasie pokrój paprykę w cienkie podłużne paseczki i przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/losos-teriyaki/