Nie uwierzyłabym, że ketchup z cukinii może być tak dobry, gdyby teściowa nie przyniosła mi słoika na wypróbowanie. Wyciągnęliśmy z szafek: 2 szklanki cukru 1 łyżeczkę słodkiej papryki 0,5 łyżeczki chilli 0,5 łyżeczki pieprzu 2 słoiczki koncentratu pomidorowego 0,5 szklanki octu zioła: bazylia, oregano, zioła prowansalskie Zabawa rozpoczęła się wcześnie rano od przygotowania składników: 1,5 kg cukinii 0,5 kg cebuli 1 łyżki soli Młodzi kucharze zabrali się do obierania i krojenia cukinii (w kostkę). Możesz podać wykwintną potrawę, na widok której kubki smakowe szaleją, zapach przyprawia o motyle w brzuchu i z chęcią sięgasz po widelec, a oni pytają a ketchup do tego?. W odpowiednim przygotowaniu, bo gdy robisz coś, wkładając w to serce, nie może się nie udać! Gotowaliśmy wywar przez kolejne 30 minut, zmieniając co jakiś czas wartę kucharza z łyżką, który pilnował by się nie przypaliło. Do gara z cukinią, cebulą i solą, dodaliśmy cukier i gotowaliśmy przez 30 minut na wolnym ogniu, aż do rozgotowania. A jeśli masz jakieś ciekawe przepisy na pyszności, koniecznie się nimi podziel – uwielbiamy testować nowości! Ulubiona część przepisu – blendowanie na gładką masę, odbyło się ku mej radości przy czystych ścianach. Reklama: Będzie mi miło, gdy podzielisz się tym wpisem z innymi 🙂 A najlepiej gdyby to nie ketchup był dodatkiem, a daniem głównym z odrobiną kotleta, frytek czy warzyw. W końcu faceci w życiu i w kuchni nie płaczą, a mama może. Polub moją stronę na Facebooku: https://www.facebook.com/Mamawdomu Zajrzyj na mój Instagram: https://www.instagram.com/mamawdomu/ Zerknij również do mojego sklepu: Trudno mi określić jego smak jednym słowem, ale dodaję go do pizzy, kanapek, a nawet jako sos na szybko do makaronu. Czytam książki prawie tak szybko, jak biegam za dziećmi, wolne chwile spędzam na spacerach szukając ciekawych kadrów. Bo mam genialny przepis, którym zaraz się z Tobą podzielę. W życiu nie zgadniesz z czego go zrobiliśmy! A gdy z pomocą przychodzą Ci mali kucharze, wiesz, że to będzie najlepszy przepis ever!