Składniki: 2 dojrzałe mango 1 mała cukinia ½ papryki czerwonej 400 g filetu z łososia bez skóry 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka przyprawy curry sok wyciśnięty z ½ cytryny sól, pieprz Sos: 4 łyżki majonezu ¼ pęczka koperku garść liści bazylii ¼ pęczka szczypioru 1 ząbek czosnku skórka otarta z 1 cytryny Przygotowanie: Krok 1: Mango przekrój na wzdłuż na pół omijając pestkę. Szybko śpieszę z pomocą i przedstawiam pomysł na szaszłyki z łososia z mango i sosem ziołowym. Szaszłyki z łososia z mango z sosem ziołowym, to lekka grillowa alternatywa. Świetnie sprawdza się również z wytrawnymi daniami, świetnym przykładem są szaszłyki z łososia z mango. Zapraszam do wypróbowania przepisu na szaszłyki z łososia z mango i sosem ziołowym. Szaszłyki z łososia z mango i sosem ziołowym Następnie zamarynuj rybę w sosie sojowym, oliwie z oliwek, przyprawie curry, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Krok 3: W tym czasie wymieszaj majonez z posiekanymi ziołami koperkiem, bazylią, szczypiorem, następnie z utartym czosnkiem i skórką cytrynową. Krok 5: Na koniec grilluj na mocno rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej, około 10 minut, przekładając na każdą stronę. Łączy on kremową konsystencję z delikatnym, aczkolwiek wyrazistym smakiem a moc ziół idealnie łączy się z łososiem. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i Instagram. Jeżeli przejadły Ci się ciężkie kiełbasy i karkówki z grilla, proponuję wrzucić na ruszt zgoła lżejsze danie.