Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pierogi z mięsem i grzybami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 45 min. Pierogi z mięsem i grzybami Potrzebne składniki Ciasto: 500 g mąki 1 jajko 2 łyżki oliwy pół szklanki ciepłej wody Farsz: 500 g mięsa mielonego 250 g grzybów (najlepiej świeżych leśnych) 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 1/2 szklanki bulionu sól (pieprz) 1/2 łyżeczka estragonu 1/2 łyżeczki majeranku 1 jajko olej do smażenia Nie to nie maszyna raczej koło z dziurami, na które kładzie się placek ciasta, nakłada farsz w otwory, drugi placek i wałkiem wykrawa pierogi. A najpierw do lasu po grzyby, chociaż wg. mnie to w lasach jest za sucho, ale przynajmniej chłodniej, tak więc spacer w lesie a później z suszonych jak nic nie znajdziecie. Grzyby już się pojawiają jak twierdzi mój Tata - tyle, że on już to mówił w marcu, więc raczej to stan permanentny, przynajmniej dla pasjonatów grzybów, jak On. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, podsypując delikatnie mąką i wykrawamy szklanką krążki, Na każdy nakładamy porcję farszu i zlepiamy. Pierogi, pierogi, pierogi to ja zawsze i z czym się da, tra la la. I tym skocznym akcentem, przejdźmy do opisu jakże zacnego dania, jakim są pierogi z mięsem i grzybami. Ale skoro są i można już zbierać, to mu zaufam i wstawię coś pierwszego grzybowego na otwarcie sezonu. Do mąki wrzucamy jajko i wlewamy oliwę, lekko solimy i dolewając wodę wyrabiamy na jednolite ciasto. Mieszamy grzyby z mięsem i do zimnego farszu dodajemy jajko. Sposób wykonania Kroimy grzyby w kawałki i obgotowujemy w niewielkiej ilości wody.