Przed podaniem wystarczy foremki z lodami zanurzyć na chwilkę do ciepłej wody, wówczas lody wyjdą z łatwością z naszych foremek. Składniki: 500 ml zimnej śmietanki 30% 125 g mascarpone 9 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 10 herbatników Nysanki w polewie czekoladowej Cukry Nyskie Przygotowanie: Zimną śmietankę miksujemy do napuszenia. Masę przekładamy do foremek – dowolnie mieszając masy np. pół na pół lub do jednej foremki sama masa ciasteczkowa, a do drugiej śmietanowa itd. Następnie powoli dodajemy resztę składników – cukier puder, sok z cytryny i łyżka po łyżce mascarpone. Herbatniki w polewie czekoladowej przekładamy do misy blendera z nożami i rozdrabniamy. Ja dziś polecam Wam lody śmietankowo ciasteczkowe (z mascarpone). Wyszły po prostu pyszne i… przyjdzie mi iść do sklepu by dokupić składniki, bo już znikły i rodzina prosi o nowe 🙂 Spróbujcie i Wy.