Ogórki po chińsku

Wiesław
Przetwory
08.08.2018 9:24
Ogórki po chińsku

Pikantne ogórki po chińsku, znakomicie sprawdzą się jako przekąska, dodatek do sałatek, grilla czy obiadu 2 i 1/2 kg ogórków 2 główki czosnku 1 i 1/2 łyżki soli 1 łyżeczka zmielonej papryczki chilli 1/2 kg cukru 1 i 1/2 szklanki octu 10% 1/4 szklanki oleju Ogórki myjemy i kroimy w ćwiartki lub ósemki. Ogórki, czosnek, sól oraz paprykę mieszamy i odstawiamy na około 2 godziny. Zalewamy ogórki w słoikach, zakręcamy i pasteryzujemy 5 - 7 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obzarciuch.pl/2018/08/ogorki-po-chinsku.html