Czas przygotowania: 30 minut Ilość osób: 4 Składniki: 200 g posiekanej botwiny 1 zielony ogórek 1 Bulionetka wołowa Knorr 1 pęczek rzodkwi 500 ml jogurtu naturalnego 2 jajka 1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr 300 ml wody Sposób przygotowania: W małym garnku zagotuj 300 ml wody, dodaj do niej posiekaną botwinkę i gotuj przez około 10 minut, by buraczki stały się miękkie. W tym czasie ugotuj jaja na twardo, z którymi podawaj zupę. Chłodnik dopraw do smaku szczyptą zmielonego pieprzu i odstaw na godzinę do lodówki. Chłodniki nie tylko doskonale smakują, ale i znakomicie orzeźwiają w upalne dni. Stawiajmy na moc świeżych ogórków, pomidorów, cukinii czy szczawiu. Do powstałego w ten sposób wywaru dodaj Bulionetkę Knorr, wymieszaj i zagotuj. Zimne zupy możemy zrobić zarówno z warzyw, jak i owoców.