Udka kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Złociste i pachnące udka kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką w towarzystwie jakiegoś sosu ziemniaków lub frytek i surówki stanowią wyśmienite danie nawet na niedzielny obiad. Sposób wykonania Kurczaka myjemy, trymujemy kości, smarujemy delikatnie oliwą, posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, papryką i zostawiamy na 2 godziny w lodówce. Jeśli nie są jeszcze upieczone po tym czasie lub czekamy na gości, możemy dociągnąć je kilka minut w mniejszej temperaturze. Układamy w naczyniu żaroodpornym udka, skrawamy masło w kilku miejscach i pieczemy 40 min. w 180 stopniach. Potrzebne składniki 700 g udek z kurczaka 1 papryka 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie papryka słodka 3 łyżki masła oliwa do smażenia sól (pieprz) Jeśli macie problem z tym jak wyciąć kości z udek bez uszkadzania skóry i mięsa polecam zajrzeć na youtube. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Smażymy na maśle z dodatkiem oliwy cebulę, dodajemy czosnek i pieczarki a na końcu paprykę.